ORDER ONLINE
Results

Tower Bridge

En perfekt match mellom gammel og ny teknologi

I anledning 120 års feiringen av Londons ikoniske Tower Bridge, har Glassolutions installert et 11 meter langt glassgulv i gangbroen. Glassgulvet gir de besøkende fri utsikt over Themsen, veier og fortau fra 42 meters høyde.


Beskrivelse

Tower Bridge ble åpnet 30. juni 1894 av daværende prinsen av Wales, den kommende Edward VII, og broen er i dag et av de fremste symbolene på London. Da broen var ferdigstilt i 1892, hadde det tatt åtte år, krevd fem store entreprenører og ubarmhjertig arbeid av 432 bygningsarbeidere for å bygge den.

Glassgulvet på de to gangbroene er den mest gjennomgripende endringen av broen siden den først ble åpnet for publikum i 1982. Disse elegante nye tiltag gir de besøkende en spektakulær spektakulær over London. I tillegg kan man studere broens mekanisme når veibanen heves og senkes, like over Themsen.


Benyttede produkter

GLASSOLUTIONS vant kontrakten om å designe og produsere glasset, som har blitt satt inn i gulvet i hver av de to 11,5 meter lange gangbroene på Tower Bridge. Det eksisterende gulvet ble fjernet og en stålramme ble installert der de nye 80 mm tykke glassgulvpanelene bestående sju lag glass ble installert: PLANITHERM ULTRA N II laminert energiglass, DIAMANT ekstra klart glass og LITEFLOOR gulvglass med anti-skli funksjon ble benyttet, noe som gjør den nye strukturen i stand til å motstå vekten av seks elefanter!

Dette spesialtilpassede glasset har en enormt støtmotstand. Det kan motstå enorme krefter fra sterk vind og skip og er utrolig holdbar. Det er imidlertid ikke bare den ytre holdbarheten som er viktig. Inne er det mer enn 600.000 besøkende i året, og man har derfor tatt hensyn til den interne påvirkning og slitasje og mulighet for reparasjoner.


Resultat

Gangbroens omfattende renovering har vært mulig med hjelp fra Glassolutions team kombinert med kunnskap fra ingeniørene på Tower Bridge. De nye glassgulvene ble installert uten å berøre trafikken for broens kjøretøy, fotgjengere, eller skip.

Fra hvor som helst i London kan du se Tower Bridge, en av Londons mest spektakulære severdigheter. Takket være glassgulvene i gangbroene er utsikten fra Tower Bridge også blitt unik og spektakulær.


Produkter

Glassgulv

Glassgulv kombinerer stil og design med sikkerhet og holdbarhet

"For første gang, kan besøkende oppleve utsikten fra Tower Bridge over London og Themsen, fortau, veier og vannveier."

 

 

Chris Earlie, business manager at Tower Bridge

Likte du prosjektet?