ORDER ONLINE
Results

Benjamin Franklin Museet

Benjamin Franklin Museet gir liv til arkitektens visjon

Glassolutions leverte spesialtilpassede glassløsninger til den imponerende glassfasaden på Ben Franklin Museets inngangsparti og et utrolig bredt karnapp, som gjør at du får et godt utsyn innefra museet. På denne måten oppnådde man målet om å skape en mer imøtekommende inngang til museet.


Beskrivelse

Franklin Court komplekset ble designet av de verdenskjente arkitektene: Robert Venturi, Denise Scott Brown og John Rauch i forbindelse med museets 200-årsdag i 1976. I 2011 besluttet National Park Service i Philadelphia å renovere Benjamin Franklin museet for første gang siden 200-årsjubileet og arkitektfirmaet Quinn Evans Arcihtects ble engasjert. Formålet med denne ettermonteringen var å gjøre museets inngangsparti flottere og mer imøtekommende. Løsningen: Å erstatte den gamle stoffmarkisen med glassfasaden bidro til å skape en foajé og en enklere adgang til museet.


Benyttede produkter

Benjamin Franklin Museet gjenåpnet i september 2013 etter et to-års renoveringsprosjekt som inkluderte oppdateringer av utstillinger og forbedringer i den arkitektoniske utformingen av bygget. Glasset for prosjektet ble skapt ved å kombinere ekstra klart DIAMANT glass, med tilpassede SERALIT LITEX silketrykk og energiglass av type CLIMAPLUS ULTRA N II for optimal energiytelse og maksimalt innslipp av dagslys. Prosessen med å lage tilpassede glass begynte med å fotografere den opprinnelige murveggen for å skape et mønster for å etterligne strukturen av murstein.

 


Resultat

Etter to år og 24 millioner dollar, kan de besøkende for første gang nyte utsikten mot plassen der Benjamin Franklins hus en gang stod. Nå preget av den ikoniske "Ghost struktur" som er godt synlig innefra museet og som utgjør de besøkendes avslutning på utstillingen. Glassolutions leverte glasset til det svært store vinduet, designet for å tilby denne unike utsikten. Vinduet er produsert av to 2,4 x 4,8 m ekstra klare laminerte glass, som hver veier ca 545 kg, som igjen er sammenføyd med en vertikalt fuge på midten.

 

“Vi søkte etter en produsent av spesialglass som kunne realisere vår visjon” 

Carl Elefante, FAIA, Principal at Quinn Evans

Likte du prosjektet?